AXA ontvangt KIWA-certificering voor AXA-IN Smart Guard

AXA en Conneqtech hebben met trots KIWA-certificering voor Elektronische Beveiligingssystemen voor Tweewielers ontvangen voor AXA-IN Smart Guard, een beveiligingsoplossing voor e-bikes. Deze goedkeuring maakt het verzekeren van e-bikes en het terugvinden van gestolen e-bikes met Smart Guard aanzienlijk eenvoudiger en betrouwbaarder.  

Vanaf 1 april 2024 hebben de meeste verzekeraars de verplichting ingesteld om een KIWA-gecertificeerde tracker te hebben voor e-bikes met een waarde van meer dan 4.500 euro. De AXA-IN Smart Guard, ontwikkeld door Conneqtech, Betronic en AXA, voldoet nu aan deze vereiste. Vanaf juni zal deze innovatieve beveiligingsoplossing beschikbaar zijn bij alle fietsspecialisten en distribiteurs in Nederland.

De AXA-IN Smart Guard biedt een gebruiksvriendelijke aftermarket-oplossing die eenvoudig kan worden geïnstalleerd en geactiveerd door de fietsspecialist. Het stelt eigenaren in staat om de locatie van hun e-bike te volgen en ontvangt meldingen als de e-bike onverwacht wordt verplaatst. In geval van diefstal kan de eigenaar direct een melding doen in de APP aan de fietsopsporingsdienst, die de fiets snel kan terugvinden dankzij de GPS-locatie vanuit AXA-IN Smart Guard tracker.

Om de KIWA-certificering te verkrijgen, heeft Conneqtech drie e-bikes met AXA-IN Smart Guard ter beschikking gesteld voor uitgebreide tests. Het testpanel heeft de GPS-tracking uitvoerig getest, waarbij de drie e-bikes probleemloos zijn teruggevonden door KIWA. Het KIWA-certificaat voor de AXA-IN Smart Guard voldoet hiermee volledig aan de door de KIWA (en verzekeraars) gestelde Eisen.

De introductie van deze nieuwe GPS-oplossing komt op een cruciaal moment, gezien de toenemende ernst van fietsdiefstal. Volgens de Veiligheidsmonitor van het CBS werd in 2023 6,5 procent van de Nederlanders geconfronteerd met fietsdiefstal, wat neerkomt op meer dan een miljoen mensen. Vooral eigenaren van e-bikes worden steeds vaker het slachtoffer, gezien de stijgende waarde van deze tweewielers.

Voor meer informatie over AXA-IN Smart Guard kun je contact opnemen met Fabian de Buck ([email protected])

Over Conneqtech

Conneqtech is een van de grootste en snelst groeiende bedrijven in de wereld van Internet of Things. Dankzij onze technologie blijven fietsendieven achter, worden ouderen mobieler en komen auto’s altijd terug.

Dankzij onze uitgebreide en veelzijdige kennis op het gebied van IoT kunnen we bijna elke organisatie toegevoegde waarde bieden door samen een succesvol model te creëren. Onze slimme IoT-oplossingen zorgen voor een blijvende toename van omzet, marges en efficiëntie.

Het Conneqtech-team bestaat uit enthousiaste experts en professionals in hun vakgebied. Samen streven we naar de ontwikkeling en levering van de beste producten en diensten aan onze klanten en partners, met een no-nonsense mentaliteit.

Over AXA

AXA Bike Security is een vooraanstaande naam in de wereld van fietsbeveiliging, bekend om zijn betrouwbaarheid en innovatie. Als onderdeel van Allegion, een wereldwijde leider in veiligheidsoplossingen, heeft AXA Bike Security een sterke reputatie opgebouwd in het beschermen van fietsen tegen diefstal en het bieden van gemoedsrust aan fietsers wereldwijd.

Met een focus op hoogwaardige beveiligingsproducten en -oplossingen blijft AXA Bike Security voorop lopen in de evoluerende wereld van fietsbeveiliging.