Conneqtech & The Plan B Company bundelen krachten in een strategische samenwerking

Dé partner in connecting mobility Conneqtech en The Plan B Company, een integrator op gebied van connected car oplossingen, gaan op strategisch niveau samenwerken. Bart Visser, co-founder van Conneqtech, ‘’Het partnership met The Plan B Company past volledig bij onze groeiambities en verbreding van ons diensten portfolio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we bestaande en nieuwe klanten in de automotive en light electric vehicle markt voorzien van een breder en meer specialistisch aanbod en ons marktaandeel gezamenlijk verder uitbouwen.’’

Volgens Patrick ten Berge, co-founder van The Plan B Company, is de samenwerking uniek doordat verschillende oplossingen worden samengebracht en de partijen zich op deze manier goed aanvullen. ‘’Wij zijn gespecialiseerd in ‘high-end’ connected car oplossingen en dan specifiek voor elektrische voertuigen, waarbij CAN-bus data gebruikt wordt om inzichten te leveren aan onze klanten. Onder andere Kia Nederland maakt gebruik van deze oplossing. Onze core business is uiteindelijk diensten te leveren gebaseerd op voertuigdata. 

Conneqtech heeft reeds een sterke positie in de asset, vehicle & equipment tracking markt. Groei en versteviging van de positie in deze markt is één van de speerpunten van Conneqtech. In dit kader is Conneqtech erg enthousiast over de acquisitie en samenwerking met Plan B. 

Door het aangaan van dit partnership ontstaat een sterkere, stabielere en slagvaardigere organisatie met een nog duidelijkere focus om klanten te helpen in het creëren van meer efficiëntere processen op een veilige en schaalbare manier. Bestaande klanten zullen profiteren van deze samenwerking door de mogelijkheden voor additionele services maar met de vertrouwde gezichten. 

Bart Visser vervolgt, “Met de acquisitie van The Plan B Company kan Conneqtech ook de komende jaren verdere invulling geven aan haar groeistrategie in de asset, (light electric) vehicle en equipment vertical en wordt hiermee specialistische kennis van The Plan B Company aan de organisatie toegevoegd. Ik ben ervan overtuigd dat beide bedrijven zeer complementair zijn aan elkaar en we gezamenlijk sterker staan om ook de klanten in de snel groeiende light electric vehicle markt optimaal te bedienen.”

Over Conneqtech;

Conneqtech, opgericht in 2015, is een platte en enthousiaste scale-up die onderdeel is van Allegion (www.allegion.com)  en nauw samenwerkt met de zustermaatschappij AXA Bike Security. Met 25 gemotiveerde medewerkers gevestigd in Amersfoort (Hoogland) & Middelburg ontwikkelen wij oplossingen op het gebied van IoT (Internet of Things). Zo ontwikkelen wij slimme oplossingen die onze klanten en eindgebruikers ondersteunen om hun bedrijfsvoering efficiënter en effectiever te maken. Conneqtech ontwikkelt haar oplossingen voor drie specifieke doelgroepen; Healthcare, E-Mobility en Asset Tracking voor zowel nationale als internationale MKB en Corporate klanten.